Laver du nogle af de typiske fejl, når du opbygger din hjemmeside?

Vidste du, at du kan spare rigtig mange penge ved at lære af andres fejl? Naturligvis gør du det, men når du skal i gang med et område, du ikke kender meget til, er det alligevel nærliggende at begå helt basale fejl… eksempelvis, når du skal have en ny hjemmeside til din virksomhed.

Her kommer 5 typiske fejl, folk begår, når de skal have lavet ny hjemmeside:

 

Fejl #1

Du (eller en du kender) har før rodet lidt med HTML, og laver derfor selv hjemmesiden

Ville du sætte en gartner til at fikse din computer, hvis den gik i stykker? Nej vel. Vi er hver især rigtig gode til det, vi arbejder med til hverdag. Og vi bliver eksperter i det, netop fordi vi sidder med det hver dag og lærer af vores fejl. Få altid lavet din hjemmeside af en professionel, så du undgår de basale fejl.

Fejl #2

Du napper lidt tekst fra konkurrentens hjemmeside til genbrug

Søgemaskinerne er ikke så glade for genbrug af tekst, så det er virkelig ikke en god idé at tage noget fra andres hjemmeside og bruge den til din egen. Du skal i stedet skrive din egen tekst. Du kender jo trods alt dit eget produkt bedst. Og hvis det lyder som alle andres, hvorfor skulle folk så købe det hos dig? Du kan også få en professionel til at skrive teksten ud fra dit brief – eller få denne til at finpudse dit oplæg.

Fejl #3

Du skriver kun om din virksomhed – og ikke så meget om, hvad dine produkter kan gøre for din kunde

Når nu du sidder og skal skrive din egen tekst til hjemmesiden, så gør dit bedste for at sætte dig i dine kunders sted. De er ikke så interesseret i at vide, at nu har I ansat denne person osv. De vil hellere vide noget om jeres produkter, og hvad produkterne kan gøre for dem. Så start ikke forsiden med at sige “Velkommen til XX. Vi er glade for, at du besøger vores hjemmeside”. Nej, skriv hellere noget i retning af “Vi kan levere produkt X, som kan hjælpe dig i din hverdag”.

Fejl #4

Du har ikke overvejet, hvad du vil med hjemmesiden i fremtiden

Hvis du nu vælger at lave en hjemmeside i et meget billigt Content Management System, som ikke er fleksibelt og derfor ikke kan udvides med fx webshop eller andre spændende funktioner, så risikerer du at skulle poste flere penge i en ny hjemmeside senere hen. Og så sparer du intet i længden. Tænk derfor over, hvad du vil med din hjemmeside i fremtiden – hvad kunne du tænke dig i længden? Når du har fundet ud af det, så kan du gå på jagt efter et CMS, som kan levere dette.

Fejl #5

Du sætter nyheder på forsiden, selv om du ikke opdaterer særlig tit

Hvor ofte har du ikke været forbi en hjemmeside, hvor der er et nyhedsmodul på forsiden, men den seneste nyhed er skrevet for over et halvt år siden? Det virker ikke særlig positivt eller professionelt, vel? Hvis du har en fornemmelse af, at du nok ikke kommer til at opdatere din side særlig tit, så undlad at sætte nyheder på forsiden. Det virker hurtigt meget negativt på dine besøgende, da det indikerer, du alligevel ikke bruger din hjemmeside til noget. Og det kan hurtigt få brugerne til at tvivle på, om resten af indholdet også er forældet. Eller endda give udtryk for at virksomheden måske slet ikke er aktiv længere.

Læs evt. også vores artikel 7 tips til planlægning af ny hjemmeside, for inspiration til hvordan du kommer i gang.

Hvis du vil have hjælp til at få lavet en ny hjemmeside, så kontakt os. ADELHOU tilbyder hjemmesider fra 4.999 kr. ex. moms – læs mere om vores hjemmesider.

 

Dette er et indlæg i vores nyhedsbrevserie Markedsføringtips.

Marketingtips

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til din markedsføring 3-6 gange årligt. 



Check din mailboks for bekræftelse af tilmeldingen!