Der findes et hav af gode råd omkring Facebook og sociale medier, men det kan være svært at finde rundt i hvad, der er relevant for dig. Derfor har vi samlet 7 af de bedste tips og tricks til at forbedre din “Facebook Reach”.

Vi starter lige med en hurtig definition, da ikke alle ved, hvad “Facebook reach” (eller “Facebook rækkevidde” på godt dansk) er. Det dækker ganske enkelt over, hvor mange personer dit Facebook opslag når ud til.

Det er meget muligt, du kun har 50 mennesker, der følger din virksomhed på Facebook, men hvis folk klikker “Synes godt om” eller kommenterer på et opslag, så kan dette hurtigt nå ud til langt flere. Det spreder sig simpelthen som ringe i vandet, da deres venner pludselig også ser dit Facebook opslag, selvom de ikke følger din virksomhed på Facebook.

Når dette sker i større grad, så taler man om en “viral” effekt. Groft – og lidt ulækkert – sagt, så er det ligesom med en virus. Måske er der kun 2 mennesker i bus 300S, der har influenza mandag morgen, men når de har snottet og hostet i et kvarters tid, så er resultatet, at 20 mennesker har fået influenza, inden mandagen er omme.

Det er også en viral effekt – bare ikke den slags, man ønsker sig.

Desværre gør det modsatte sig også gældende. Din virksomhed kan have 2.000 følgere, men alligevel oplever du, at dine Facebook opslag kun når ud til 1.000 mennesker.

Eller måske endda kun 100. Eller 10, hvis det er helt galt.

Det er samme mekanisme, der gør sig gældende, men bare med modsat fortegn. Når ingen trykker “Synes godt om” eller kommenterer på dit opslag, så tænker Facebook systemet (det man kalder “algoritmen”), at der ikke er interesse for opslaget.

Derefter går det en stille og ubemærkelsesværdig tilstedeværelse i møde, hvor ingen får opslaget ind på deres væg. Heller ikke selvom de følger din virksomhed på Facebook.

I disse tilfælde ville Facebook nok anbefale, at du bruger penge på at “booste” eller “sponsorere” dit budskab.

Det er heller ikke nogen dum idé, hvis der er et vigtigt budskab om et tilbud, en spændende nyhed eller måske en invitation til en event eller deltagelse i en konkurrence.

Det bør dog ikke være nødvendigt som udgangspunkt, og mange af vores kunder har aldrig brugt penge på Facebook annoncering. Ikke fordi de principielt er imod dette, men derimod fordi de aktivt har brugt mediet på en måde, som sikrer dem en god “Facebook reach”.

Det er dette, vi har set nærmere på, og som nu resulterer i disse 7 Gratis Metoder til at øge din Facebook reach.

Og her kommer de så…

#1 - Få brugerne til at stoppe op

Facebook kalder selv dette for “Thumb stopping” (eller “Stop med tommeltot” på jævnt dansk). Udtrykket “thumb stopping” dækker over, at mange kigger på Facebook via deres mobiltelefon. Der bruger de deres tommelfinger til at køre ned over diverse opslag.

Din opgave er at få folk til at stoppe op med tomlen, når dit Facebook opslag dukker op.

Og derefter også meget gerne give den et solidt “tommel op” eller skrive en kommentar. Måske endda dele dit opslag, hvis det skal være rigtig vildt!

Hvordan gør du så dette? Tænk på hvad dine følgere gerne vil se eller læse, og ikke hvad du gerne vil have ud af dem.

Bare rolig, det skal du nok få lejlighed til senere. I første omgang gælder det dog om, at dine Facebook opslag og opdateringer er interessante.

Del noget sjovt eller anderledes. En sjov video eller et godt tip.

Helt uden at bede om noget til gengæld.

Vi gentager det lige: Helt uden at bede om noget til gengæld.

Du må dog gerne lægge op til, at folk kan kommentere eller dele den søde kattevideo med alle deres venner, der også elsker katte.

Prøv at holde fokus på, at dette er fra dig til dem, så de får en positiv oplevelse uden forpligtelse eller salgsgas.

#2 - Lav Facebook opslag, som folk har lyst til at dele

En fantastisk god måde til at få en god Facebook reach er at lave opslag, som folk har lyst til at dele.

Om så du laver et billede, hvor der står “Husk at smile til dine medmennesker – det smitter” og inkluderer et billede af en glad baby eller en gammel mand uden en pløk i munden.

Det handler om at skabe noget positivt, som folk gerne vil dele med deres medmennesker.

Og som de så også forbinder med dig og din virksomhed.

#3 - Fokusér på det positive

Man taler om “frygt” kontra “kærlighed” i markedsføring. Frygt fungerer som hovedregel altid bedst. Det kan også forklare, hvordan Trump kunne slå Clinton i det amerikanske præsidentvalg.

Nu ønsker du dog formentlig ikke, at folk skal frygte din virksomhed eller dine produkter. Derfor har vi i førnævnte eksempel fokus på kærlighed, hvilket vi også anbefaler, du vælger.

Undgå at lave opslag, der fokuserer på skræk eller virker som en advarsel. Hold fokus på det positive, som folk har lyst til at synes godt om og måske endda dele.

Selv hvis du sælger forsikringer, så hold fokus på alt det, folk har kært, og ikke det frygtelige ved at miste dette. Tryg har i årevis kørt kampagner med dette budskab, og det er der nok en god grund til.

#4 - Husk Call-to-action

Call-to-action (det vil sige en “opfordring til handling”) kan dække over mange ting, og ofte noget der ender med et salg eller en tilmelding.

I dette tilfælde dækker det dog bare over hvilken som helst handling.

Det værste der kan ske for dit Facebook opslag er, at ingen gør noget som helst.

Ingen synes godt om. Ingen kommenterer. Ingen deler.

Så er opslaget dødt!

Men deler du et billede af jeres nye produkt, så kan du godt spørge “Hvad synes du om dette?” eller “Hvad synes DU, vi skal kalde denne nye dims/dette nye kursus?

På den måde inviterer du dine følgere til at have medindflydelse, og dét er noget, folk godt kan lide.

Det kan også være et billede af en morgenbolle med teksten “En overskudskollega bagte boller til kollegerne. Hvad fik du til morgenmad i dag?”

Det handler om at skabe en reaktion, som giver en handling og åbner for en dialog.

#5 - Husk at variere typen af opslag

Det er dødens pølse kun at lave én form for Facebook opslag. Hvis du kun deler billeder, men aldrig bare skriver noget tekst eller linker til en side, så går du glip af en enorm rækkevidde.

Facebook kan godt lide variation, så forsøg at dele billeder, links og meget gerne video. Video får en helt enorm rækkevidde, og der er stadig relativt få, der benytter sig af det.

#6 - Lav video der kan ses uden lyd

Video er (stadig!) i massiv vækst, men det er vigtigt, at alle kan få noget ud af din video.

Også selvom de ikke har mulighed for at høre lyden på den. Der behøver faktisk slet ikke være nogen, der siger noget.

Billeder og tekst kan fint stå alene i en video. Men billede og lyd uden tekst, er ikke noget, vi anbefaler.

Sørg for at tilføje undertekster, hvis det er en video med en person, der fortæller noget.

Som minimum bør der laves bullet points eller tekst med de vigtigste budskaber. Så er du sikker på, at alle får budskabet og kan være friske på at trykke “synes godt om” eller kommentere, og gerne også dele, hvis det er relevant.

#7 - 30 / 60 / 10 reglen

Der er en hovedregel, som naturligvis kan modificeres en smule, men overordnet er fornuftig.

Lav følgende fordeling:

30% opslag der linker til noget på din egen hjemmeside (nyheder eller produktinfo, men ikke salgsbudskab)

60% opslag der omhandler andet end din virksomhed (links til spændende nyheder, sjove indslag eller andet i samme dur)

10% opslag med fokus på at drive salg eller tilmeldinger (det er her, dit salgsbudskab skal komme)

Det handler om at opbygge en relation og hele tiden være relevant. Du bør faktisk dele noget dagligt, og det er svært for mange at lave noget specifikt om deres egen virksomhed hver eneste dag.

Derfor kan det være en lettelse for mange at tage udgangspunkt i 30 / 60 / 10 reglen.

I øvrigt er det heller ikke spændende for din virksomheds følgere at se et opslag om den samme ydelse – eller det samme produkt – på 20 forskellige måder.

Variation is the spice of life

Det med småt omkring Facebook reach tips og tricks

Du læser måske dette og kigger så på ADELHOU’s Facebook side og tænker:

“Nej, må jeg så lige få en forklaring. I gør jo intet af dette selv”

Det er helt rigtigt. Det kræver nemlig, at man bruger tiden på dette og har valgt at satse på Facebook som salgskanal.

For os har Adwords altid været kilden til nye kunder – og især også henvisninger fra vores glade kunder.

Vi sidder dog med dette Facebook arbejde for vores kunders virsomheder. Derfor er vi vant til at arbejde med Facebook som salgskanal for mange andre virksomheder – og i diverse brancher.

Marketingtips

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til din markedsføring 3-6 gange årligt. 



Check din mailboks for bekræftelse af tilmeldingen!